ЕС наложи забрана за износ на огнестрелни оръжия и боеприпаси,

...
 
ЕС наложи забрана за износ на огнестрелни оръжия и боеприпаси,
Коментари Харесай

ЕС забрани износа на бойна техника и авиационни части за Беларус

 

Европейски Съюз наложи „ възбрана за експорт на огнестрелни оръжия и муниции, както и на артикули и технологии, подобаващи за потребление в авиационната и галактическата промишленост “, съобщи БГНЕС.

Измененията привеждат глобите против Беларус в сходство с режима на наказания против Русия. Идеята е глобите против Русия да не могат да бъдат заобикаляни посредством Беларус.

Наред с други неща, Европейският съюз забрани износа на бойна техника и авиационни елементи за Беларус. Въпросните артикули са с двойна приложимост. Добавени бяха и спомагателни имена в черния лист на лицата, против които са въведени ограничавания.

Санкциите на Европейски Съюз против Беларус поради поддръжката на съветската експанзия против Украйна, както и поради репресиите против беларуската съпротива, бяха оповестени от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен при започване на януари тази година. Оттогава договарянията сред страните от Европейски Съюз не съумяха да доведат до пробив.

Според неофициална информация, получена от Полската организация по печата, зад блкокадата стоят някои западноевропейски страни, които желаят приемането на нови наказания против повече браншове на беларуската стопанска система да бъде съпроводено от премахването от признатите по-рано ограничавания против Минск на калиев карбонат, който се употребява в производството на торове.

Полша и балтийските страни, наред с други, се опълчиха на всяко разхлабване на рестриктивните мерки. Полша постоянно се е застъпвала за незабавното синхронизиране на глобите против Беларус с наложените на Русия.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР